Site Overlay

Spelenderwijs en muziekonderwijs

Om met een van onze leuke orkesten mee te kunnen spelen zul je een instrument moeten kunnen bespelen en noten kunnen lezen. Hiervoor heeft Crescendo goed contact met verschillende muziekdocenten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hans-roerdinkholder-2-600x600-1.jpg

Voor leerlingen van basisschool ’t Warmelinck te IJzerlo geldt dat er in 2020 gestart is met het spelenderwijs kennismaken met muziek ter vervanging van blokfluitlessen (naschools).
Tijdens deze spelenderwijs muzieklessen zal de nadruk liggen op het kennismaken met muziekinstrumenten en samen plezier en muziek maken.

Ook als spelenderwijs leerling ben je al lid van onze muziekvereniging.
Vanaf 2022 worden de spelenderwijs lessen gegeven door Hans Roerdinkholder. 

 

Met ingang van september 2020 wordt het muziekonderwijs in de gemeente Aalten georganiseerd door een samenwerking van de gemeente Aalten en de betrokken muziekverenigingen.

Na het afronden van spelenderwijs nodigt het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep deze leerlingen uit om een instrument te komen kiezen tijdens een open repetitie. Gelukkig geldt voor de meeste instrumenten dat er les gegeven kan worden door een docent in IJzerlo. Tijdens de lessen wordt geleerd hoe het instrument bespeeld en hoe je noten leest. Tijdens de opleiding kunnen examens worden gedaan waarbij diploma A tot en met diploma D behaald kan worden. In de regel kun je met diploma B komen spelen bij het fanfareorkest en / of de slagwerkgroep.

Het komen spelen bij onze vereniging is niet leeftijd gebonden. Herintreders of laatbloeiers zijn ook van harte welkom! Lijkt het u leuk om een instrument te gaan bespelen, neem gerust contact op voor informatie. Zie hiervoor de contactgegevens op deze website.