Site Overlay

Muziekschool en blokfluitleerlingen

Om met een van onze leuke orkesten mee te kunnen spelen zul je een instrument moeten kunnen bespelen en noten kunnen lezen. Hiervoor heeft Crescendo goed contact met docenten van muziekschool Boogie Woogie te Winterswijk.

Voor leerlingen van basisschool ’t Warmelinck te IJzerlo geldt dat ze via meester Erik van Eerden uitgenodigd worden om een jaar blokfluit te gaan spelen. Hier leren de kinderen de basis van muziek maken en noten lezen. Ook als blokfluitleerling ben je al lid van onze muziekvereniging.

Na een jaar blokfluitles nodigt het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep deze leerlingen uit om een instrument te komen kiezen tijdens een open repetitie. De leerlingen worden dan aangemeld bij muziekschool Boogie Woogie te Winterswijk van waaruit de lessen georganiseerd worden. Gelukkig geldt voor de meeste instrumenten dat er les gegeven kan worden door een docent in IJzerlo. Tijdens de lessen wordt geleerd hoe het instrument bespeeld en hoe je noten leest. Tijdens de opleiding kunnen examens worden gedaan waarbij diploma A tot en met diploma D behaald kan worden. In de regel kun je met diploma B komen spelen bij het fanfareorkest en / of de slagwerkgroep.

 

Het komen spelen bij onze vereniging is niet leeftijd gebonden. Herintreders of laatbloeiers zijn ook van harte welkom! Lijkt het u leuk om een instrument te gaan bespelen, neem gerust contact op voor informatie. Zie hiervoor de contactgegevens op deze website.